Elkészítése
Ez az étel egy klasszikus, házias fogás: pulyka tarhonyával és párolt zöldségekkel. Laktató, ízletes és könnyen elkészíthető, tökéletes hétköznapi ebédnek vagy vacsorának.
Elkészítés lépései
- Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot, majd a fűszerekkel együtt pörkölt alapot készítünk.
- Hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst, és puhára pároljuk.
- Ha szükséges, zöldségalaplével felöntjük, és lassú tűzön készre főzzük.
- Közben kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, sózzuk, borsozzuk, majd forró vízzel felöntjük úgy, hogy ellepje. Puhára főzzük.
- Az olajat és a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, és puhára pároljuk.
- Tálalás előtt megsózzuk, és apróra vágott friss petrezselyemmel meghintjük.
Tipp
Tipikus magyaros fogás, de a köret variálható: tálalhatjuk rizzsel, nokedlivel vagy akár bulgurral is. A párolt zöldségek szezonálisan cserélhetők, így mindig friss és változatos marad az étel.
