Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tarhonyás pulykacomb zöldségkörettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hús

  • 50 dkg pulykacombfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb paprika
  • 1 kisebb fej paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1-2 dl zöldség alaplé

Köret

  • 50 dkg tarhonya
  • só
  • bors
  • kevés olaj
  • 30 dkg zsenge zöldborsó
  • 3 szál sárgarépa
  • 4 rózsányi karfiol
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só
  • petrezselyemzöld (a szóráshoz )

Elkészítése

Ez az étel egy klasszikus, házias fogás: pulyka tarhonyával és párolt zöldségekkel. Laktató, ízletes és könnyen elkészíthető, tökéletes hétköznapi ebédnek vagy vacsorának.

Elkészítés lépései

  1. Kevés olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, paprikát és paradicsomot, majd a fűszerekkel együtt pörkölt alapot készítünk.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott pulykahúst, és puhára pároljuk.
  3. Ha szükséges, zöldségalaplével felöntjük, és lassú tűzön készre főzzük.
  4. Közben kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát, sózzuk, borsozzuk, majd forró vízzel felöntjük úgy, hogy ellepje. Puhára főzzük.
  5. Az olajat és a vajat felolvasztjuk, rádobjuk a feldarabolt zöldségeket, és puhára pároljuk.
  6. Tálalás előtt megsózzuk, és apróra vágott friss petrezselyemmel meghintjük.

Tipp

Tipikus magyaros fogás, de a köret variálható: tálalhatjuk rizzsel, nokedlivel vagy akár bulgurral is. A párolt zöldségek szezonálisan cserélhetők, így mindig friss és változatos marad az étel.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tarhonyas-pulykacomb-zoldsegkorettel/