Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos burgonyasaláta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 150 ml húsleves alaplé
  • 10 evőkanál olaj
  • 5 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál mustár
  • tárkony ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése

A meghámozott burgonyát feltesszük főni.

Közben a hagymát felkockázzuk és egy tálba tesszük. A húslét vagy alaplevet a leveskockából melegen ráöntjük a hagymára és állni hagyjuk.

Az olajat, ecetet, mustárt és a fűszereket jól kikeverjük.

A megfőtt, de még meleg krumplit tálba karikázzuk, hozzáöntjük a még meleg hagymás elegyet, majd végül az olajos-ecetes mártást. Jól elkeverjük és lehűtjük. Másnapra az igazi.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tarkonyos-burgonyasalata/