Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tárkonyos fasírt gombamártásban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 2 darab zsemle
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • 0,5 evőkanál tárkony

Gombamártáshoz

  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 2 dl tejföl
  • 3 szál újhagyma
  • só
  • 4 dkg vaj

Elkészítése

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a megpucolt, kockára vágott és megdinsztelt vöröshagymát, a tojást, a zsemlemorzsát, a tárkonyt és a majonézt. Megszórjuk pirospaprikával, sóval és borssal ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk. A masszából kis golyókat formázunk, amelyeket zsemlemorzsában megforgatunk, és forró olajban aranybarnára sütünk.

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt hagymát és gombát. Puhára pároljuk, majd belekeverjük a tejfölt, amely besűríti a mártást. A végén ízlés szerint sóval ízesítjük.

A gombás-tejfölös mártást a húsgolyók mellé tálaljuk. Frissen, melegen fogyasztjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tarkonyos-fasirt-gombamartasban/