Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tartáros csirkecombok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db felső csirkecomb
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál sült csirke fűszersó

Tartárhoz

  • 0,5 nagy tubus majonéz
  • 2 dl tejföl
  • kevés citromlé
  • só
  • bors
  • 0,5 teáskanál porcukor
  • zsemlemorzsa (a panírozáshoz )

Elkészítése

A tartármártáshoz összekeverjük a hozzávalókat. A csirkecombokat megpucoljuk, megmossuk, majd alaposan megsózzuk. A combokat a tartármártásba tesszük, alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol bevonja őket, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük, hogy az ízek összeérjenek.

Sütés:

Másnap a pácolt csirkecombokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy kiolajozott tepsibe tesszük, és egyenletesen elterítjük őket. A tepsit alufóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és további 10 percig sütjük a combokat, amíg a tetejük ropogós és aranybarna lesz.

Tálalás:

A combokat frissen, körettel, például sült burgonyával vagy friss salátával kínáljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tartaros-csirkecombok/