Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rizses húsok

Tavaszi rizseshús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg sertéslapocka 2 fej vöröshagyma 2-3 ek étolaj 1 tk zúzott fokhagyma 1 nagyobb sárgarépa 10-15 dkg (mirelit) zöldborsó 1 ek ételízesítő (vagy kb 1,5 liter erőleves) 6-8 szál petrezselyemzöld 1/2 tk őröltbors 2 csésze rizs Elkészítése: A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk. A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéslapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek étolaj
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 10-15 dkg (mirelit) zöldborsó
  • 1 ek ételízesítő (vagy kb 1,5 liter erőleves)
  • 6-8 szál petrezselyemzöld
  • 1/2 tk őröltbors
  • 2 csésze rizs


Elkészítése:

A sertéshúst kisebb kockákra vagy ízlés szerint csíkokra vágjuk.

A felaprított vöröshagymát a olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd további 6-8 percig együtt pároljuk.

Ezután fűszerezzük borssal, hozzáadjuk az erőlevest vagy az ételízesítőt és 1,5 liter vizet majd legalább 1 órán át fedő alatt lassú lángon főzzük. A menet közben elpárolgott levét picike vízzel pótoljuk.

Miután a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a mirelit zöldborsót és a rizst, felforraljuk és pár percig főzzük.

Ezután elzárjuk a lángot és 4-5 percenként rákeverve/átforgatva hagyjuk, hogy a rizs megpuhuljon és szilárddá váljon az étel állaga.

Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk!

Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]Ízlés szerin, aki szereti a csemegekukoricát, azzal is dúsíthatja! 🙂 A zöldborsóval együtt kell hozzáadni, miután az étel alatt elzártuk a lángot.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is