Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tavaszi rizseshús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott volt)
  • 20 dkg kukorica (ez konzerv volt)
  • 1 db zöldpaprika
  • olaj
  • ételízesítő (ízlés szerint )
  • bors
  • só
  • 25 dkg rizs

Elkészítése

Hús és zöldségek elkészítése

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott sertéslapockát, és erősebb hőfokon, folyamatosan kevergetve fehéredésig pirítjuk. Fél deciliter vizet öntünk alá, sóval és bővebb mennyiségű őrölt borssal fűszerezzük, majd lefedve, mérsékelt lángon félpuhára pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, fehérrépát, a zöldborsót, a gombát és az aprított zöldpaprikát. A zöldségekkel együtt, további víz nélkül főzzük tovább, amíg minden megpuhul. Ízlés szerint ételízesítővel és extra borssal fűszerezzük. Ha a zöldségeket roppanósan szeretjük, elég kb. 10 perc párolás.

Rizs főzése és összeállítás

Közben a rizst a csomagoláson szereplő leírás szerint megfőzzük. Amikor elkészült, óvatosan a húsos-zöldséges raguhoz keverjük, ügyelve, hogy a zöldségek ne törjenek össze.

Tálalás

A kész ételt apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Tipp

Ha még tartalmasabb fogást szeretnénk, kevés csípős paprikát vagy chilit is adhatunk hozzá. A rizst részben barna rizzsel vagy bulgurral is helyettesíthetjük, így könnyedebb, egészségesebb változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tavaszi-rizseshus/