Hozzávalók:
Töltött tojáshoz:
- 5 tojás
- 4 dkg vaj
- fél kk feketebors
- fél kk só
- 1 kk mustár
- 1 ek majonéz
Franciasalátához:
- 3 nagyobb szem krumpli
- 30 dkg zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 doboz konzervkukorica
- 2 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- só
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. A vajat habosra keverjük. A tojásokat megpucoljuk, majd félbe vágjuk és a sárgájukat kiszedjük. Amikor a sárgája már langyos, villával összetörjük és a vajjal jól kikeverjük. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (só, mustár, bors) és jól összedolgozzuk. A masszát egy habzsák segítségével visszatöltjük a tojásokba.
A franciasalátához a zöldségeket megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd roppanósra főzzük. A kukoricát lecsepegtetjük, majd hozzákeverjük a kihűlt zöldségekhez. A tejfölt a majonézzel és a sóval elkeverjük, ráöntjük a zöldségekre, alaposan összekeverjük és hűtés után tálaljuk.