Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös-baconos galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Galuskához

  • 350 g finomliszt
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • 250 ml víz (kb, lehet kevesebbet vesz fel, függ a liszt minőségétől)

Mártáshoz

  • 200 g bacon (vagy füstölt szalonna)
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 330 g tejföl

Elkészítése

Összekeverjük a galuska tésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és és gyorsan kikeverjük. Először csak kevesebb vizet adjunk hzzá, majd ha szükséges, akkor még több hozzáadásával alakítsuk ki a tészta megfelelő állagát.

Figyeljetek arra, hogy a lehető legkevesebb mozdulattal állítsátok össze a tésztát, így lesz könnyű és puha a galuskánk.

10 perc pihentetés után forró, sós vízbe szaggatjuk és miután feljöttek a víz felszínére, még további 1,5-2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és hideg vízzel átöblítjük.

Az olajon megpirítjuk a felszeletelt bacont, rádobjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát, kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot, majd addig melegítjük, amíg a sajt elolvad.

Alaposan összekeverjük a galuskát a tejfölös szósszal és friss snidlinggel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejfolos-baconos-galuska/