Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Lecsós ételek

Tejfölös gombás lecsó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölös gombás lecsó a hagyományos lecsó egy tartalmasabb, krémesebb változata. A kolbász és a gomba gazdagítja, a tejföl és a tojás pedig lágyabbá teszi az ételt. Remek választás laktató ebédnek vagy vacsorának.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Salamon Csilla
Beküldte: 2013.09.11.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, majd a gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.

Ezután a paprikát és a paradicsomot felvágjuk, majd a lábosba tesszük, és együtt főzzük, amíg minden megpuhul. A felvert tojásokat a lecsóra öntjük, és 3–4 percig tovább sütjük, amíg kissé megszilárdulnak. Végül a tejfölt hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.

Tipp

A lecsóhoz adhatunk egy kevés csípős paprikát is, ha pikánsabb ízt szeretnénk. Köretként friss kenyérrel a legegyszerűbb, de főtt rizzsel vagy tarhonyával is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Salamon Csilla
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is