Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös gombás lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kolbász
  • 8 db paprika
  • 5 db paradicsom
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg gomba
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál só
  • bors (ízlés szerint )

Elkészítése

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt, majd a gombát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk.

Ezután a paprikát és a paradicsomot felvágjuk, majd a lábosba tesszük, és együtt főzzük, amíg minden megpuhul. A felvert tojásokat a lecsóra öntjük, és 3–4 percig tovább sütjük, amíg kissé megszilárdulnak. Végül a tejfölt hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük, hogy krémes állagot kapjunk.

Tipp

A lecsóhoz adhatunk egy kevés csípős paprikát is, ha pikánsabb ízt szeretnénk. Köretként friss kenyérrel a legegyszerűbb, de főtt rizzsel vagy tarhonyával is tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejfolos-gombas-lecso/