Elkészítése
Gomba elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Megszórjuk őrölt piros paprikával, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát. Sóval és borssal ízesítjük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Közepes lángon főzzük, amíg a gomba megpuhul.
Közben a tejfölt kikeverjük egy evőkanál liszttel és 4-5 evőkanálnyi szaftlével a serpenyőből, hogy csomómentes legyen. Ezt a keveréket a gombához adjuk, majd további 2-3 percig főzzük, hogy besűrűsödjön a mártás.
Nudli elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt, leszűrjük, és krumplinyomóval áttörjük. Az áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a sót, majd jól összegyúrjuk, hogy egységes tésztát kapjunk.
A tésztából kisebb darabokat csípünk, és nudlikat sodrunk belőlük. Forrásban lévő sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedjük őket, és egy tálba tesszük.
A kész nudlit összekeverjük a gombás mártással, majd forrón tálaljuk.
