Elkészítése
Megfőzzük a káposztaleveleket forró, sós vízben, majd jól lecsepegtetjük. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és a hagymát megfonnyasztjuk rajta.
A többi hozzávalóból fasírt alapot készítünk, amihez hozzáadjuk a megfonnyasztott vöröshagymát. A káposztaleveleket kissé egymásra csúsztatva téglalap alakban kiterítjük, majd rákenjük a fasírt alapot. A két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük.
Néhány baconnel rögzítjük, vagy ha nincs kéznél, akkor fogpiszkálóval. Tepsibe tesszük, ráöntjük a húsleves alapot, és lefedve egy órát pároljuk. Leszűrjük a levét, amit összekeverünk a tejföllel és pirospaprikával. A megsült tekercset felszeleteljük, és a tejfölös mártással leöntve tálaljuk.

