Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös káposztatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg édes káposzta
  • 2-3 dl húsleves (akár húsleves kockából)
  • 3 dl tejföl
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 szelet kenyér
  • 10 dkg szalonna
  • 50 dkg darált hús

Elkészítése

Megfőzzük a káposztaleveleket forró, sós vízben, majd jól lecsepegtetjük. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, és a hagymát megfonnyasztjuk rajta.

A többi hozzávalóból fasírt alapot készítünk, amihez hozzáadjuk a megfonnyasztott vöröshagymát. A káposztaleveleket kissé egymásra csúsztatva téglalap alakban kiterítjük, majd rákenjük a fasírt alapot. A két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük.

Néhány baconnel rögzítjük, vagy ha nincs kéznél, akkor fogpiszkálóval. Tepsibe tesszük, ráöntjük a húsleves alapot, és lefedve egy órát pároljuk. Leszűrjük a levét, amit összekeverünk a tejföllel és pirospaprikával. A megsült tekercset felszeleteljük, és a tejfölös mártással leöntve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejfolos-kaposztatekercs/