Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 30 dkg kolbász
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megdinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, belerakjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az összezúzott fokhagymát.
Tojásokat összedolgozzuk a liszttel és amikor megpuhult a burgonya akkor beleszaggatjuk a tésztát. Belekeverjük a tejfölt és pár percig még főzzük.