Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Tejfölös szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg hús (ez lehet bármi, amit kirántanánk) 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma 5-6 gerezd fokhagyma 1 evőkanál őrölt pirospaprika 1 evőkanál liszt + amibe beleforgatjuk a hússzeleteket 6-7 evőkanál tejföl só bors olaj Elkészítése: A vöröshagymát finomra vágjuk és kis olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük az őrölt paprikát, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2017.10.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg hús (ez lehet bármi, amit kirántanánk)
  • 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt + amibe beleforgatjuk a hússzeleteket
  • 6-7 evőkanál tejföl
  • bors
  • olaj


Elkészítése:

A vöröshagymát finomra vágjuk és kis olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről és beletesszük az őrölt paprikát, majd felengedjük legalább fél liter vízzel és visszatesszük a tűzre.

Beleszeleteljük a fokhagymát zúzva, sózzuk, borsozzuk és így főzzük pár percig.

Közben a húst szeletekre vágjuk és minden szeletet lisztbe forgatunk, majd beleteszünk az alaplébe. Az sem baj, ha nem rázzuk le teljesen a lisztet róla, mert az fogja egyébként is besűríteni a szaftot. Ha kell felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a hússzeleteket és néha kevergessük meg, nehogy a liszt miatt leégjen.

Míg puhára fő, elkészítjük a tejfölös-lisztes keveréket, amivel a végén behabarjuk. Ezzel még egyet forralunk rajta és már kész is.

Bármilyen tésztával vagy rizzsel tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is