Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 20 dkg friss zöldborsó
- 2,5 dl tejföl
- 2-3 ek liszt
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- majoránna
- olaj
A knédlihez:
- 60 dkg liszt
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 20 g só
- 20 g cukor
- 20 g élesztő
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl tej
- olaj
Elkészítése:
Ragu készítése:
A hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk pirospaprikával, és megpároljuk benne a húst. Ha kész, mehet bele a borsó, nem kell sokáig főzni, épp, hogy átmelegedjen. Behabarjuk az egészet a tejfölben elkevert liszttel. Fűszerezzük.
Knédli készítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a víz-tej cukros keverékében, majd a többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk, és olajjal bekenjük a felületét.
Egy órát pihentetjük, majd tetszőleges gombócokká formáljuk, még kelesztjük pár percig, és gőz fölött 15 perc alatt megfőzzük.
Jó étvágyat!


