Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejmentes sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A nudlihoz

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg finomliszt (kb)
  • 1 tojás
  • 2 csipet só
  • 1 evőkanál búzadara
  • liszt a szóráshoz

A feltéthez

  • 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémes állagúvá keverve!)
  • só
  • 3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
  • szalonna

Elkészítése

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A főtt burgonyát, miután kihűlt (!) burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet (ez a burgonya mennyiségével arányosan változik). Összegyúrva egy kissé ragacsos tésztát kapunk.

Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es, kb egyforma darabokra vágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó forró vízben megfőzzük egy kis sóval. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére már ki is szedhető!

A feltéthez nincs más dolgunk, mint aa hozzávalókat (a szalonnán) kívül összekeverni.

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük, a zsírjának egy részét a nudlira csurgatjuk, összekeverjük, majd a feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint, a tetejét szalonnakockákkal díszítjük és máris tálalható.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejmentes-sztrapacska/