Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csirkemell bulgurral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sárga hüvelyű vágott zöldbab
  • 3 db csirkemell
  • 250 ml főzőtejszín
  • 15 dkg füstölt szalonna (sima kenyérszalonna)
  • 250 g bulgur
  • 1 fej vöröshagyma
  • delikát
  • kb 10 dkg sajt

Elkészítése

A bulgurt dupla mennyiségű vízben puhára főzzük, a közepébe egy kisebb fej vöröshagymát helyezünk.

A csirkemellet csíkokra vágjuk, a fagyasztott vajbabot kiolvasztjuk, majd együtt pároljuk őket. Hozzáadjuk a vöröshagyma krémet, a delikátot, valamint ízlés szerint a kedvenc fűszerkeverékünket vagy egy kevés borsot. Felöntjük tejszínnel, és az egészet puhára pároljuk.

Ha minden megfőtt, egy nagyobb jénai tálat kiolajozunk. Alulra rétegezzük a bulgurt, ráhalmozzuk a vajbabos csirkemellet, majd így folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére beirdalt, felszeletelt szalonnadarabokat teszünk, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szalonna szépen megpirul. Tálalás előtt sajtot reszelünk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejszines-csirkemell-bulgurral/