Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes csirkés tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • 0,5 kg hosszúkás tészta (fettuccine, linguine, spagetti)
  • só
  • bors

Elkészítése

Vágd csíkokra vagy kockákra a csirkét, apróra a hagymát és a fokhagymát. Tedd fel a vizet forrni a tésztának.

Az olívaolaj felén egy széles serpenyőben pirítsd meg a csirkét amíg átsül, ez kb 10 perc. Ha kész, vedd ki és tedd félre.

Az olívaolaj másik felén párold meg az apróra vágott hagymát üvegesere 3-4 perc alatt. Az utolsó fél percben add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát.

Közben ha felforrt a tészta főzővize, sózd meg, tedd bele és főzd meg a tésztát.

Öntsd föl a hagymát a fehérborral, sózd és borsozd ízlés szerint. Hagyd főni, amíg a bor a felére besűrűsödik, ez kb 5 perc. Vedd le a tűzről a szószt, add hozzá a tejszínt és a parmezánt, valamint az átsült csirkehúst. Tedd vissza takaréklángra, keverd el és hagyd hogy a sajt elolvadjon és besűrítse a szószt, ez nem több, mint 1-2 perc.

Ízlés szerint szárított petrezselyemmel vagy oregánóval ízesítheted.

Ha a tészta megfőtt, szűrd le és őrizz meg egy keveset a főzővizéből. Öntsd a tésztát a szószra, lazán keverd össze. Ha túl sűrű, akkor öntsd fel a főzővízzel. Melegen, egy kevés reszelt parmezánnal tálald.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejszines-csirkes-teszta-2/