Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Pörkölt, tokány, pecsenye

Tejszínes mustáros csirkemáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra) 2 ek olaj 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva 2 dl főzőtejszín 1 dl tejföl 1 ek mustár 2 db ecetes uborka felaprítva só bors majoránna Elkészítése: A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.01.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
  • 2 ek olaj
  • 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 db ecetes uborka felaprítva
  • bors
  • majoránna


Elkészítése:

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).

Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.

Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.

[box style=”info”]Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is