Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes mustáros csirkemáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tisztított csirkemáj (ha nagyobb, akkor vágjuk kisebb darabokra)
  • 2 ek olaj
  • 3 fej vöröshagyma tiszítva és apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 db ecetes uborka felaprítva
  • só
  • bors
  • majoránna


Elkészítése:

A hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd a tisztított májat belerakjuk és egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk az uborkát, majoránnát, sót, borsot és egy pici vízzel puhára pároljuk (ez kb10-15 perc).

Ha szükséges pótoljuk a vizet, a lényeg, hogy szaftos maradjon. Végül a tejszín, tejföl, mustár kombót is hozzákeverjük és felforraljuk.

Főtt tésztával, rizzsel és burgonyával is tálalhatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Lehet hirtelen sütve is készíteni, akkor nem kell vizet adni hozzá, csak a hagymán megpirítani pár percig a májat és a tejszínes keverékkel összefőzni.

[box style=”info”]Ha a májon szív is van, akkor ezt is nyugodtan beletehetjük összevágva.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejszines-mustaros-csirkemaj-2/