Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejszínes ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 dl zöldborsó
  • 0,5 kg sertéshús
  • 1 dl főzőtejszín
  • kakukkfű
  • oregánó
  • tárkony
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
Tejszínes ragu

Elkészítése

Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott húst. Fűszerezzük ízlés szerint, és addig pirítjuk, amíg a hús kifehéredik. Ezután kevés vízzel felöntjük, és hagyjuk, hogy a hús elkezdjen puhulni.

Amikor a hús már félpuha, hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és a fagyasztott zöldborsót. Ezután megszórjuk körülbelül 1 kiskanálnyi pirospaprikával.

A tejszínt elkeverjük 1-2 evőkanál étkezési keményítővel, és amikor a zöldségek és a hús teljesen megpuhultak, ezzel a keverékkel behabarjuk a ragut. Néhány percig forraljuk, amíg a ragu besűrűsödik.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tejszines-ragu/