Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg pulyka felső combfilé 20 dkg zöldbab kevés füstölt szalonna 1 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 200 g tejföl 1 ek liszt őrölt pirospaprika ízlés szerint kevés fűszerkömény 1 dl száraz fehérbor kevés petrezselyemzöld só frissen őrölt bors Elkészítése: A pulykahúst csíkokra vágjuk. A hagymát nagyon apróra, a paprikát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.04.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulyka felső combfilé
  • 20 dkg zöldbab
  • kevés füstölt szalonna
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 200 g tejföl
  • 1 ek liszt
  • őrölt pirospaprika ízlés szerint
  • kevés fűszerkömény
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kevés petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors


Elkészítése:

A pulykahúst csíkokra vágjuk. A hagymát nagyon apróra, a paprikát félkarikára, a paradicsomot apró kockákra daraboljuk. (Használhatunk hámozott paradicsomot is.)

Az apróra vágott szalonnát zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. A zsíron kipattogtatjuk a köménymagot is. A csíkokra vágott húst is hozzáadjuk, majd fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk. Kevés száraz fehérbort hozzáöntve röviden pároljuk, majd hozzátesszük a paradicsomot is.

Hozzáadjuk a 2-3 cm-es darabokra vágott zöldbabot, vagy ha fagyasztottból készítjük, akkor azt! Ha szükséges, kevés vizet töltünk hozzá. Most adjuk hozzá a félkarikára vágott zöldpaprikát, mert így enyhén roppanós marad.

Ha a hús, és a bab is megpuhult, a tejfölben elkevert kevés liszttel behabarjuk a tokányt. Őrölt pirospaprikával és frissen őrölt borssal ízesítjük, majd az utolsó kavarás előtt hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet is.

Olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a bőséges szaftot. Erre legalkalmasabb a tészta, a galuska, a rizs, vagy a tarhonya.

[box style=”info”] A paprika és a paradicsom helyettesíthető fél üveg natúr lecsóval is akár.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is