Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Temesvári sertésragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg sertés hús
  • 50 dkg zöldbab
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg szalonna
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítése

A húst apró kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A szalonna zsírját kipirítjuk, majd megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzákeverjük a pirospaprikát, visszatesszük és hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot vagy a lecsót.

A húst is hozzáadjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk puhulni fedő alatt, néha azért keverjük meg. Mikor a hús félig megpuhult hozzáadjuk a zöldbabot, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet.

Ha nincs elég leve akkor öntsünk alá egy kevés vizet. Főzzük puhára. A tejfölt keverjük ki a liszttel, majd habarjuk be vele a kész ragut.

Tésztával vagy nokedlivel tálalhatjuk.

 

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/temesvari-sertesragu/