Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Temesvári sertéstokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (igény szerint töb is adható hozzá)
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A húst és a szalonnát csíkokra vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, majd a paprikával és a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabot használunk, akkor a végeit levágjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.

Egy edényben kevés olajat hevítünk, majd a szalonna zsírját kisütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köményt, majd kb 1-2 percig pirítjuk még. Ezután beletesszük a darabolt paprikát, paradicsomot és kb 10 percig dinszteljük.

Ezután hozzáadjuk a húst és sózzuk, borsozzuk, majd jól elkeverjük. Kevés vizet aláöntve félpuhára főzzük. Amikor a hús félig megfőtt, akkor a babot is hozzáadjuk és megszórjuk a pirospaprikával. Ha konzerv babot használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá, ha a hús majdnem puha. Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.

Ha megpuhult a hús és a bab is, akkor elkészítjük a habarást: a tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet, majd a tokány levéből hozzámerünk keveset. Hozzáöntjük az ételhez és kevergetve besűrítjük vele az ételünket. Miután újra felforrt, el is készültünk.

Köretként galuskát, tésztát vagy rizst adhatunk mellé.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/temesvari-sertestokany-3/