A felolvadt halfiléket enyhén megsózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. A nedvességet papírtörlővel leitatjuk, a szeleteket lisztben megforgatjuk, majd előmelegített zsiradékban (pl. libazsírban) mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A megsült halat félretesszük.
A brokkolis zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Pár apróbb darabot félreteszünk a díszítéshez.
A tojásfehérjéket enyhén kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot, és ízesítjük őrölt kurkumával, gyömbérrel, fehér borssal és sóval. Az elegyet alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a főtt zöldségeket.
Egy jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, majd beleöntjük a zöldséges keveréket. A tetejére elrendezzük a halszeleteket, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Ezután a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a félretett zöldségekkel díszítjük. Magas hőfokon sütjük tovább, amíg a sajt szép aranyszínű nem lesz.
Tálalás:
Frissen sütve, melegen kínáljuk. Kiváló egy könnyű salátával vagy párolt rizzsel.