Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tengerihal brokkolis zöldségkeverékkel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagy szelet halfilé
  • 450 g zöldségkeverék (amiben van brokkoli )
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 dl főzőtejszín
  • sajt
  • finomliszt
  • zsiradék
  • 1 késhegynyi kurkuma
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • só

Elkészítése

A felolvadt halfiléket enyhén megsózzuk, és 15-20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják. A nedvességet papírtörlővel leitatjuk, a szeleteket lisztben megforgatjuk, majd előmelegített zsiradékban (pl. libazsírban) mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük. A megsült halat félretesszük.

A brokkolis zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Pár apróbb darabot félreteszünk a díszítéshez.

A tojásfehérjéket enyhén kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot, és ízesítjük őrölt kurkumával, gyömbérrel, fehér borssal és sóval. Az elegyet alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a főtt zöldségeket.

Egy jénai tálat vékonyan kikenünk zsiradékkal, majd beleöntjük a zöldséges keveréket. A tetejére elrendezzük a halszeleteket, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Ezután a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és a félretett zöldségekkel díszítjük. Magas hőfokon sütjük tovább, amíg a sajt szép aranyszínű nem lesz.

Tálalás:

Frissen sütve, melegen kínáljuk. Kiváló egy könnyű salátával vagy párolt rizzsel.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tengerihal-brokkolis-zoldsegkeverekkel/