Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsiben sült, zöldséges csirkecomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 alsó és felső csirkecomb
  • fél kg krumpli (lehet kevesebb vagy több is, ha szeretjük)
  • egy közepes fej lilahagyma
  • 2 paprika
  • 2 dl tejföl
  • egy csomó petrezselyem
  • só
  • bors
  • olaj


Elkészítése:

A csirkecombokat átdörzsöljük a sóval és borssal, majd az olajjal kikent tepsibe rakjuk. A krumplit meghámozzuk és egészben a combok mellé rakjuk (ha nagyon nagyok, akkor kettőbe is vághatjuk őket). A tepsit alufóliával lefedjük és 40 percre 230 fokos sütőbe tesszük.

A hagymát felkarikázzuk, a paprikát felszeleteljük. A petrezselymet apróra felvágjuk. A tejfölt kikeverjük sóval és a petrezselyemmel.

A húst megszúrjuk, hogy megpuhult-e. Ha igen, akkor levesszük róla az alufóliát, a tejfölös mártást a krumplikra kanalazzuk (a húsra is tehetünk), a zöldségeket a tetejére pakoljuk és még kb 20-25 percig sütjük alufólia nélkül.

Ha a combok megpirultak és a zöldségek is megsültek kivesszük a sütőből.
[box style=”info”]Vegyes salátával nagyon finom. Jó étvágyat![/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tepsiben-sult-zoldseges-csirkecomb/