Elkészítése
A darált húst összekeverjük a reszelt vagy zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a vízbe áztatott és kicsavart zsemlékkel, valamint a tojással. A keveréket alaposan összedolgozzuk, majd egy zsírozott, kb. 18x25x6 cm-es tepsibe lapogatjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben félig megsütjük, ami körülbelül 30-35 percig tart.
Amikor a hús félig megsült, kivesszük a sütőből, és rákockázunk 4 db keményre főzött tojást. Meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.
A tejfölös réteghez a tojássárgákat összekeverjük a tejföllel, majd ízesítjük sóval, delikáttal és őrölt szerecsendióval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejfölös masszába.
Ezt a tejfölös habot ráöntjük a fasírtra és a keményre főzött tojásokra, majd elsimítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és először közepes lángon sütjük 10-15 percig, majd a lángot teljesen feltekerve további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.
Az ételt forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
