Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst összekeverjük a reszelt vagy zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a vízbe áztatott és kicsavart zsemlékkel, valamint a tojással. A keveréket alaposan összedolgozzuk, majd egy zsírozott, kb. 18x25x6 cm-es tepsibe lapogatjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben félig megsütjük, ami körülbelül 30-35 percig tart. Amikor a hús félig megsült, kivesszük a sütőből, és rákockázunk 4 db […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a reszelt vagy zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a vízbe áztatott és kicsavart zsemlékkel, valamint a tojással. A keveréket alaposan összedolgozzuk, majd egy zsírozott, kb. 18x25x6 cm-es tepsibe lapogatjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben félig megsütjük, ami körülbelül 30-35 percig tart.

Amikor a hús félig megsült, kivesszük a sütőből, és rákockázunk 4 db keményre főzött tojást. Meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.

A tejfölös réteghez a tojássárgákat összekeverjük a tejföllel, majd ízesítjük sóval, delikáttal és őrölt szerecsendióval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejfölös masszába.

Ezt a tejfölös habot ráöntjük a fasírtra és a keményre főzött tojásokra, majd elsimítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és először közepes lángon sütjük 10-15 percig, majd a lángot teljesen feltekerve további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Az ételt forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is