Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2 db zsemle
  • 8 db tojás
  • delikát
  • őrölt szerecsendió
  • 3 dl tejföl
Tepsis fasírt

Elkészítése

A darált húst összekeverjük a reszelt vagy zúzott fokhagymával, sóval, borssal, a vízbe áztatott és kicsavart zsemlékkel, valamint a tojással. A keveréket alaposan összedolgozzuk, majd egy zsírozott, kb. 18x25x6 cm-es tepsibe lapogatjuk. Közepes lángon, előmelegített sütőben félig megsütjük, ami körülbelül 30-35 percig tart.

Amikor a hús félig megsült, kivesszük a sütőből, és rákockázunk 4 db keményre főzött tojást. Meghintjük apróra vágott petrezselyemlevéllel.

A tejfölös réteghez a tojássárgákat összekeverjük a tejföllel, majd ízesítjük sóval, delikáttal és őrölt szerecsendióval. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tejfölös masszába.

Ezt a tejfölös habot ráöntjük a fasírtra és a keményre főzött tojásokra, majd elsimítjuk. A tepsit visszatesszük a sütőbe, és először közepes lángon sütjük 10-15 percig, majd a lángot teljesen feltekerve további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Az ételt forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tepsis-fasirt/