Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis húsgombócok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg burgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 db tojás
  • só
  • bors

Besamelhez

  • 2-3 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

Először a hagymát felkockázzuk, a burgonyát és a fokhagymát lereszeljük. Az alapanyagokat összedolgozzuk, majd gombócokat formálunk belőlük. A gombócokat serpenyőben félig megsütjük, mindkét oldalukat megpirítva.

Közben elkészítjük a besamelt: a gombócok sütéséhez használt olajból egy keveset átöntünk egy másik edénybe, majd lisztet adunk hozzá, és világos rántást készítünk. Ezután lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve, hogy sima, sűrű szószt kapjunk. A besamelbe keverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és ha ízlés szerint szeretnénk, reszelt sajtot is adunk hozzá.

A félig megsült gombócokat tepsibe rakjuk, és ráöntjük a besamelt. A tepsit alufóliával lefedjük, és 220 fokon 30-40 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és további 20 percig sütjük, amíg a gombócok és a besamel szépen megpirulnak.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tepsis-husgombocok/