Egy nagy méretű, magas oldalú tepsit alaposan megkenünk olajjal. Beletesszük a megmosott savanyú káposztát és a szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott rizst, alaposan összekeverjük, és fűszerezzük.
A sózásnál óvatosak legyünk a káposzta miatt! Ráöntjük a sört, majd a tetejére helyezzük a szeletekre vágott, fűszerezett húsdarabokat.
Alufóliával alaposan lezárjuk a tepsit, és forró sütőbe tesszük, gázsütőn 5-ös fokozatra. Kb. 1 óra múlva ellenőrizzük; ekkor a húsokat megfordíthatjuk, hogy a másik oldaluk is szépen megsüljön.
Megkóstoljuk a káposztát és a rizst. Ha a sör elpárolgott és szükséges, még egy féldoboznyit alá önthetünk. Amikor a hús mindkét oldala pirosra sül, a káposzta is megpuhul.
Ez a roppant ízletes, laktató egytálétel a családom kedvence. Jó étvágyat hozzá, ha valakinek kedve támad elkészíteni! Ebből az adagból kb. 8 fő alaposan jóllakhat!