Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis káposzta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg savanyú káposzta
  • 4 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30 dkg rizs
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 kg csontozott csülök (vagy comb, tarja, oldalas)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 2 doboz sör

Elkészítése

Egy nagy méretű, magas oldalú tepsit alaposan megkenünk olajjal. Beletesszük a megmosott savanyú káposztát és a szeletekre vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott rizst, alaposan összekeverjük, és fűszerezzük.

A sózásnál óvatosak legyünk a káposzta miatt! Ráöntjük a sört, majd a tetejére helyezzük a szeletekre vágott, fűszerezett húsdarabokat.

Alufóliával alaposan lezárjuk a tepsit, és forró sütőbe tesszük, gázsütőn 5-ös fokozatra. Kb. 1 óra múlva ellenőrizzük; ekkor a húsokat megfordíthatjuk, hogy a másik oldaluk is szépen megsüljön.

Megkóstoljuk a káposztát és a rizst. Ha a sör elpárolgott és szükséges, még egy féldoboznyit alá önthetünk. Amikor a hús mindkét oldala pirosra sül, a káposzta is megpuhul.

Ez a roppant ízletes, laktató egytálétel a családom kedvence. Jó étvágyat hozzá, ha valakinek kedve támad elkészíteni! Ebből az adagból kb. 8 fő alaposan jóllakhat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tepsis-kaposzta/