Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 70 dkg darált hús
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- 3-4 dl főzőtejszín
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- majoránna
- margarin
Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a darált húst, fűszerezzük, kicsit összesütjük.
A sütőformát kenjük ki vastagon margarinnal, majd vékonyan szeleteljük bele a krumpli felét. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a darált húst. Erre kerülhet a krumpli másik fele.
A főzőtejszínbe reszeljük bele a fokhagymát, keverjük össze, majd öntsük rá a krumplira. Fedjük le alufóliával.
Tegyük előmelegített sütőbe, majd süssük legalább 60 percig. Ezután vegyük le a fóliát, szórjuk meg a krumpli tetejét reszelt sajttal, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük tovább, míg a sajt ráolvad.