Elkészítése
A pulykamellet felszeleteltem, fűszereztem, és olívaolajon megpirítottam egy csöppet, épp hogy csak kérget kapjanak. Egy vajjal kikent tepsibe szépen leraktam a szeleteket. A hagymát és szalonnát felszeleteltem, a sajtot lereszeltem, és próbáltam nem elkóstolgatni a sütés közben.
A hagymát rászórtam a pulykára, a szalonnát megpirítottam az olajban, ami a hús után maradt. (Intermezzo: párom felhívta a figyelmemet, milyen egészséges ez az étel, hisz még a szalonnát is olívaolajban pirítjuk… enyhe szarkazmust és iróniát éreztem ki a hangjából.) A szalonnát is ráöntöttem a húsra és hagymára, felöntöttem az egészet főzőtejszínnel, borral, rászórtam a reszelt sajtot, és mehetett a sütőbe.
Köretnek rizst készítettem hozzá. Én a barnarizst preferálom, de nem tettük fel időben főni, és az illatok győztek – jó lesz nekünk a pár perces gyorsrizs is. Jó étvágyat!
Történet
A receptet ismét több recept összevonásával és megvariálásával alkottam meg. Néha úgy érzem magam, mint egy varrónő… ő ruhadarabokat, én pedig ételeket varrok össze.
