Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis rakott cukkini recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 nagyobb cukkini
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 15 dkg rizs
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 evőkanál étolaj
  • 2 darab paradicsom
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymakrém)
  • 2 db húsleveskocka
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A megtisztított cukkinit felkarikázzuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot és a hagymát szintén felkarikázzuk. A rizst többször váltott vízben, szűrőben alaposan megmossuk.

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával, sóval és borssal. A cukkini karikák felét egyenként megforgatjuk ebben a keverékben. Egy kiolajozott tepsibe sorba rendezzük a lisztes cukkini felét.

Erre rászórjuk a hagymakarikákat, majd elosztjuk rajta a zöldpaprikát. A lecsöpögtetett rizst egyenletesen elterítjük a rétegen. (Ha gazdagabb ételt szeretnénk, a rizst összekeverhetjük darált hússal.) A paradicsomszeletekkel befedjük a réteget, majd a maradék cukkinit ráhelyezzük, de azt már nem forgatjuk meg lisztben.

5 dl forró vízben feloldjuk a húsleveskockákat vagy ételízesítőt, majd a keveréket a tepsiben lévő rétegekre öntjük. A tejfölben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a megmaradt paprikás-borsos-sós lisztet, majd egyenletesen a cukkini tetejére kenjük.

A tepsit alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 50 percig pároljuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és a tetejét pirosra pirítjuk (kb. 10 perc).

Frissen, melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tepsis-rakott-cukkini/