Először a burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd félig megsütjük. Ezután a húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk grillfűszerrel. Kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.
A zöldségeket vajon megpároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük, hogy a zöldségek is megkapják a megfelelő ízeket. A sajtot lereszeljük.
Egy tepsi aljára sorba rakjuk a szalonnaszeleteket, erre egy réteg félig megsült burgonyát helyezünk. A burgonyára rátesszük a hússzeleteket, majd a húsra rásorakoztatjuk a párolt zöldségeket. Ezt követően ismét egy sor burgonya kerül a tetejére.
A legvégén megkenjük a rakott étel tetejét tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal.
Az előmelegített sütőben addig sütjük az ételt, amíg a sajt aranybarnára pirul, és az étel szép piros színt kap.
Ez az étel bár kissé macerásnak tűnik, de megéri a fáradságot, hiszen rendkívül ízletes lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂