Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepsis rakott hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb (lehet csirke, vagy pulykahús is )
  • 1,5 kg burgonya
  • 8 szelet bacon
  • 60 dkg fagyasztott zöldség (borsó, sárgarépa, kukorica )
  • 5 dkg vaj
  • étolaj
  • grillfűszer
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése

Először a burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk, majd félig megsütjük. Ezután a húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megszórjuk grillfűszerrel. Kevés olajon mindkét oldalukat elősütjük, amíg szép aranybarnák nem lesznek.

A zöldségeket vajon megpároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük, hogy a zöldségek is megkapják a megfelelő ízeket. A sajtot lereszeljük.

Egy tepsi aljára sorba rakjuk a szalonnaszeleteket, erre egy réteg félig megsült burgonyát helyezünk. A burgonyára rátesszük a hússzeleteket, majd a húsra rásorakoztatjuk a párolt zöldségeket. Ezt követően ismét egy sor burgonya kerül a tetejére.

A legvégén megkenjük a rakott étel tetejét tejföllel, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Az előmelegített sütőben addig sütjük az ételt, amíg a sajt aranybarnára pirul, és az étel szép piros színt kap.

Ez az étel bár kissé macerásnak tűnik, de megéri a fáradságot, hiszen rendkívül ízletes lesz.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tepsis-rakott-hus/