Hozzávalók:
- 1 nagy pohár tejföl (370 g)
- 1 tejfölös pohár nyers rizs
- 30 dkg füstölt szalonna
- 50-60 dkg hús (csirkemell vagy sertés lapocka)
- 1 tejfölös pohár víz
- ételízesítő ízlés szerint
Elkészítése:
A tejfölt elkeverjük a vízzel és egy tepsibe öntjük. A tejfölös pohárban kimérjük a rizst, majd azt is a tepsibe öntjük, ízesítjük és jól elkeverjük.
A húst vékony szeletekre vágjuk és a rizs tetejére fektetjük a szeleteket egy rétegben. A szalonnát kisujjnyi csíkokra vágjuk és kb 2 centinként rárakosgatjuk a hús tetejére.
Lefóliázzuk. Jól előmelegített sütőben (gázsütőben a legnagyobb fokozat) 1 óra alatt elkészítjük.
[box style=”info”]A húst nem szoktam megsózni, mert a szalonna elég sós.[/box]