Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tésztában sült camembert áfonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas tészta
  • 1 csomag camembert körsajt
  • kb. 20 dkg áfonya dzsem
  • 4-5 szál rozmaring
  • 4 dkg zöld natúr pisztácia
  • 4 dkg darabolt, tisztított mandula

A kenéshez:

  • 1 tojás


Elkészítése:

A vajas tésztát olvasszuk ki, majd a lapokat vágjuk ketté (én itt négy lapot használtam). Vágjuk négyzetesre, így alakul ki 4 db alsó és felső lap. Az alsó lapra kerül az 1/4 sajt, áfonyadzsem, a mandulából és pisztáciából pár darab, és 3-4 levélke rozmaring.

A széleit kenjük körbe tojással, majd a felső lappal borítsuk be és nyomjuk alaposan össze, hogy ne nyíljon szét. Ezután a tetejüket is kenjük meg tojással, és tűzzünk bele a közepébe rozmaringot.

210 fokos sütőben 10- 15 perc alatt süssük meg. Egy jó leves, és fejenként 2 db ilyen finomság, és el is telünk vele.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tesztaban-sult-camembert-afonyaval/