Hozzávalók:
- 50 dkg csuszatészta
- 50 dkg zöldbab
- 30 dkg kolbász
- 3 tojás
- 3 főtt tojás
- 20 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 dl víz
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A felkockázott vöröshagymát olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, rátesszük a zöldbabot, felöntjük a vízzel és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Amikor a bab már félig puha, hozzáadjuk a felszeletelt kolbászt és készre főzzük.
A főtt tojásokat felszeleteljük.
A leszűrt tésztát összeforgatjuk a kész kolbászos babbal. Egy közepes tepsit olajjal kikenünk, beleöntjük a tésztát, elosztjuk rajta a szeletelt tojást és a félbevágott koktélparadicsomokat.
A 3 nyers tojást kikeverjük a tejföllel, ráöntjük a babos tésztára, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.