Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tócsni töltve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tócsnihoz

  • 2 tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 kg burgonya
  • só

A töltelékhez

  • 0,5 kg setéshús
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 teáskanál bors
  • 0,5 teáskanál bors
  • 2 kiskanál olívaolaj

Zöldségek és az öntethez

  • tejföl
  • só
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • uborka
  • lilahagyma

Elkészítése

Megmossuk és felcsíkozzuk a húst. Összekeverjük a fűszereket a pucolt és zúzott fokhagymával, majd összekeverjük a hússal és ráöntve az olajat pár órára berakjuk a hűtőbe.

Míg a hús a hűtőben, addig elkészítjük az öntetet: tálba rakjuk a tejfölt, majd ízesítjük a pucolt és zúzott fokhagymával és a sóval, majd belerakjuk a pucolt és kis kockákra vágott uborkát, a mosott és szintén kockákra vágott paradicsomot és a pucolt és apróra vágott lilahagymát és jól összekeverjük.

Kivesszük a húst a hűtőből. Kiolajozunk egy tepsit, amibe belerakjuk a húst lehetőleg egy rétegben, majd alufóliával lefedve 180 fokos sütőbe rakjuk 1 órára. Mikor 0,5 óra letelt kivesszük és átforgatva a húst, újból lefedjük alufóliával és visszarakjuk a sütőbe.

Megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük a burgonyát, majd összekeverjük a liszttel, tejföllel, tojással és ízesitjük sóval.

Forró olajban kisütjük, majd papirtörlön leitatjuk a felesleges olajat.

Közben a hús is szépen megpirult. Ekkor rácsorgatjuk a mézet és 5 percre visszarakjuk a sütőbe.

Összeállítása: tányérra rakunk egy tócsnit és az egyik felére halmozzuk a húst és fokhagymás tejfölös zöldségeket, majd félbe hajtjuk és még melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tocsni-toltve/