Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojáslepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg újburgonya
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5 db tojás
  • 50 ml tej
  • medvehagyma (vagy újhagyma )
  • só
  • bors

Elkészítése

A burgonya héját ledörzsöljük vagy meghámozzuk. Ha előtte beáztatjuk, könnyebben lejön a héja dörzsöléssel vagy kaparással. A burgonyákat mérettől függően félbe vagy négybe vágjuk.

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Amikor a hagyma megfonnyadt, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és körülbelül fél dl vizet öntünk hozzá. Fedő alatt pároljuk, amíg a burgonya megpuhul, közben a vizet hagyjuk elfőni.

Egy tűzálló tálba öntjük a megdinsztelt burgonyás keveréket. A tojásokat a tejjel felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd egyenletesen ráöntjük a burgonyára.

Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt pirosra sütjük. A sütés végén kissé összeesik, így könnyebb lesz kifordítani a tálból.

Szeletekre vágva, friss salátával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojaslepeny-2/