Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos-kolbászos lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 db fehér paprika
  • 5 db paradicsom
  • 6 karika kolbász
  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 tojás
  • só
  • ízlés szerint fehérbors

Tálaláshoz

  • tejföl

Elkészítése

A vöröshagymát meghámozzuk és apró kockára vágjuk, majd megdinszteljük a felforrósított étolajon. Rádobjuk a kolbász karikákat is. Kicsit még kevergetjük, majd félrehúzzuk.

A fehérpaprikából kivesszük a magházát, felcsíkozzuk, a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Az összevágott paprikát rászórjuk a vöröshagymára, kolbászra s fedő alatt pároljuk. Közben néha megkeverjük és rászórjuk a sót és a fehérborst is.

Ha már jó félig megpuhult, akkor hozzájuk a paradicsomot is és tovább pároljuk.

Ha minden megpuhult, akkor a tojásokat felverjük és ráöntjük a lecsóra. Pár percig kevergetjük, majd elzárjuk alatta gázt. A fedőt rárakjuk és kb még 5 percig pihentetjük. Addig megterítünk és máris tálalhatunk.

Mi nagyon szeretjük tejföllel, de anélkül is finom.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojasos-kolbaszos-lecso-2/