Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30-40 dkg paprika /+ 1 erős/
  • 25 dkg paradicsom
  • 1 pár virsli
  • 5 tojás


Elkészítése:

A füstölt szalonnát felkockázzuk, a hagymát vékony karikákra vágjuk, és a paprikát, valamint a virslit is felkarikázzuk. Egy kis fazékba forralunk vizet, és ha már forr, a végükön keresztbe bemetszett paradicsomokat beledobjuk. Nem kell főzni, elég egy-két perc! Hideg vízbe kiszedjük, és a héját lehúzzuk róla, majd a paradicsomot is felkarikázzuk.

A szalonnát aranybarnára sütjük egy kisebb serpenyőben, a zsírját leszűrjük abba az edénybe, amiben készíteni fogjuk a lecsót. A hagymát üvegesre pirítjuk rajta. Rádobjuk a paprikát, tíz percig pároljuk, néha átkeverjük, nehogy lesüljön. /Aki roppanósan szereti, annak elég négy-öt perc pirítás./

Rádobjuk a paradicsomot, a virslit, és megsózzuk, és készre sütjük. A tojásokat egy tálban jól elkeverjük, és a lecsóra öntjük. Három-négy percig forgatjuk, amíg a tojás is megsül.

[box style=”info”]A mai modern korban már nem csak a klasszikus recept alapján készül lecsó, hanem más zöldségek hozzáadásával is. Lehet a paradicsomot cukkinivel is helyettesíteni. A rásütött tojás helyett tálalhatjuk galuskával is, de nagyon finom rizzsel, vagy tarhonyával is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojasos-lecso-2/