Elkészítése
A tojásos lecsós tarhonya egy tartalmas, magyaros ízvilágú egytálétel. A pirított tarhonya, a lecsós alap, a kolbász és a tojás együtt gazdag, házias fogást ad, amelyet a sajtos-mustáros tejföl tesz még ízletesebbé.
Elkészítés menete
- Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát.
- Felöntjük a kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, kevés olajon megfonnyasztjuk.
- Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
- A főtt tojásokat és a kolbászt felkarikázzuk.
- Egy közepes tepsit kiolajozunk, majd belerakjuk a tarhonya felét.
- Ráöntjük a lecsót, elosztjuk rajta a tojás- és kolbászkarikákat.
- Befedjük a maradék tarhonyával.
- A tejfölt összekeverjük a mustárral, és a tetejére öntjük.
- Megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
Tipp
A mustáros tejföl helyett készíthetjük fokhagymás tejföllel is, így még pikánsabb ízt kap. Friss salátával kínálva teljes értékű, laktató ebéd vagy vacsora lehet.
