Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos lecsós tarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg tarhonya
  • 5 közepes paprika
  • 3 darab paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 7 db főtt tojás
  • 30 dkg kolbász
  • 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 kávéskanál só
  • bors (ízlés szerint )
  • 6 evőkanál olaj

Elkészítése

A tojásos lecsós tarhonya egy tartalmas, magyaros ízvilágú egytálétel. A pirított tarhonya, a lecsós alap, a kolbász és a tojás együtt gazdag, házias fogást ad, amelyet a sajtos-mustáros tejföl tesz még ízletesebbé.

Elkészítés menete

  1. Kevés olajon megpirítjuk a tarhonyát.
  2. Felöntjük a kétszeres mennyiségű forró vízzel, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre szeleteljük, kevés olajon megfonnyasztjuk.
  4. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és paradicsomot, ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.
  5. A főtt tojásokat és a kolbászt felkarikázzuk.
  6. Egy közepes tepsit kiolajozunk, majd belerakjuk a tarhonya felét.
  7. Ráöntjük a lecsót, elosztjuk rajta a tojás- és kolbászkarikákat.
  8. Befedjük a maradék tarhonyával.
  9. A tejfölt összekeverjük a mustárral, és a tetejére öntjük.
  10. Megszórjuk reszelt sajttal.
  11. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Tipp

A mustáros tejföl helyett készíthetjük fokhagymás tejföllel is, így még pikánsabb ízt kap. Friss salátával kínálva teljes értékű, laktató ebéd vagy vacsora lehet.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojasos-lecsos-tarhonya/