A spagettit bő, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.
A szalonnát és a kolbászt kis kockákra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és finomra zúzzuk, a sajtot pedig lereszeljük.
Egy tálban simára keverjük a tejfölt, a tojásokat, a tojássárgákat, és hozzáadjuk a reszelt sajt felét. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a szalonnát, majd hozzáadjuk a kolbászt és a fokhagymát. Az illatosra pirított keveréket a tésztára öntjük.
A spagettit közepes lángon, gyakori keverés mellett összemelegítjük a tejfölös-tojásos keverékkel, ügyelve arra, hogy a tojás ne csapódjon ki. Amikor a szósz bevonja a tésztát, az étel elkészült.
Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, és frissen őrölt borssal ízesíthetjük.