Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Lecsós ételek

Tojásos, tepsis lecsó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a tojásos, tepsis lecsó a klasszikus lecsó újragondolt, még táplálóbb változata. A kolbász, a főtt krumpli és a pirított tarhonya együtt igazi ízletes, magyaros fogást alkotnak, amely a sütőben készre sül.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2017.11.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Burgonya:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk.

Tarhonya:

A tarhonyát 1 evőkanál olajon világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Amikor felforrt, elzárjuk a lángot, lefedjük, és 6-8 percig hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.

Összeállítás:

A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra.

Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára elterítjük a pirított tarhonyát, majd elosztjuk rajta a kolbászkarikákat. Ráöntjük az egyik üveg lecsót, majd elterítjük rajta a főtt burgonyakockákat. A krumplit enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és rászórjuk a chilipaprikát.

Ezután ráöntjük a második üveg lecsót és egy kanál segítségével annyi kis mélyedést készítünk a tetejébe, ahány tojást szeretnénk megsütni. Minden mélyedésbe óvatosan beleütünk egy-egy tojást.

Díszítés és sütés:

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a tojások köré helyezzük díszítésként. A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe és 20-22 perc alatt készre sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak és a szalonna kissé megpirul.

Tálalás:

A tepsis lecsót még forrón, friss kenyérrel tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé extra chilipaprikát is.

Tipp:

A lecsó ízesítését feldobhatjuk egy kevés füstölt paprikával vagy fokhagymával. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, reszelhetünk a tetejére kevés sajtot is sütés előtt. Maradék nélkül elfogyó, igazi magyaros étel, amit akár előző nap is előkészíthetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is