Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tojásos, tepsis lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg tarhonya
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 2 üveg lecsó (ha lehet, akkor házi)
  • 6 darab burgonya
  • 8 tojás
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál só
  • bors
  • csipet chili

Elkészítése

Burgonya:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk.

Tarhonya:

A tarhonyát 1 evőkanál olajon világosbarnára pirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel. Amikor felforrt, elzárjuk a lángot, lefedjük, és 6-8 percig hagyjuk, hogy magába szívja a folyadékot.

Összeállítás:

A kolbászt lebőrözzük és felkarikázzuk. A sütőt előmelegítjük 210 °C-ra.

Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára elterítjük a pirított tarhonyát, majd elosztjuk rajta a kolbászkarikákat. Ráöntjük az egyik üveg lecsót, majd elterítjük rajta a főtt burgonyakockákat. A krumplit enyhén megsózzuk, megborsozzuk, és rászórjuk a chilipaprikát.

Ezután ráöntjük a második üveg lecsót és egy kanál segítségével annyi kis mélyedést készítünk a tetejébe, ahány tojást szeretnénk megsütni. Minden mélyedésbe óvatosan beleütünk egy-egy tojást.

Díszítés és sütés:

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a tojások köré helyezzük díszítésként. A tepsit betesszük az előmelegített sütőbe és 20-22 perc alatt készre sütjük, amíg a tojások megszilárdulnak és a szalonna kissé megpirul.

Tálalás:

A tepsis lecsót még forrón, friss kenyérrel tálaljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé extra chilipaprikát is.

Tipp:

A lecsó ízesítését feldobhatjuk egy kevés füstölt paprikával vagy fokhagymával. Ha tartalmasabb fogást szeretnénk, reszelhetünk a tetejére kevés sajtot is sütés előtt. Maradék nélkül elfogyó, igazi magyaros étel, amit akár előző nap is előkészíthetünk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/tojasos-tepsis-lecso/