Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pörkölt, tokány, pecsenye

Tojáspörkölt főtt burgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 db tojás 1 db vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 1 db tv paprika 1 db paradicsom 2 ek őrölt fűszerpaprika 4 ek olaj só-, bors-, fűszerkömény ízlés szerint 1 tk Piros Arany Elkészítése: Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
malmosszilvia
Beküldte: 2016.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • 4 ek olaj
  • só-, bors-, fűszerkömény ízlés szerint
  • 1 tk Piros Arany


Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is.

Kicsit pároljuk együtt, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a pirospaprikát.

Körülbelül 3 dl vízzel felöntjük és sózzuk, borsozzuk és pici őrölt köménnyel és Piros Arannyal is ízesítjük. Kb. 20 percig főzzük a pörkölt alapot, amíg besűrűsödik (közben a vizet pótoljuk, ha nagyon elfőne).

A tojásokat kb. 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megpucoljuk és szeletekre vagy gerezdekre vágjuk. Az elkészült pörkölt alapba tesszük a tojásokat, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

Óvatosan kavarjuk meg, hogy a tojások ne nagyon sérüljenek. Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is adhatunk hozzá. Főtt burgonyával, tésztával, galuskával tálalhatjuk. Savanyúság finom lehet hozzá, mint minden más pörkölthöz is.

[box style=”info”]Tipp: főzelékek feltétjeként is ajánlom nektek. Nálam leggyakrabban így készül.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is