Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Rizottó

Tojásrizottó pörkölttel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Amíg a hús fő, a rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Amikor a hús […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.03.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Levesszük a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéscombot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, megsózzuk, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús félig megpuhul.

Amíg a hús fő, a rizst sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.

Amikor a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a gombát és a zöldborsót, majd addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

A megfőtt rizst egy kiolajozott közepes tepsibe tesszük. Ráöntjük a pörköltet, és alaposan összekeverjük, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon. A főtt tojásokat apró kockákra vágjuk, és a rizs tetejére szórjuk. Végül megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 °C-on körülbelül 20-25 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad és kissé megpirul.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is